Procedura instalare SO Win 10

La instalarea unui SO pe un echipament nou achizitionat (care are Linux sau EFIshell preinstalat) va rugam sa urmati urmatorii pasi:

Pregatiti o unitate flash USB cu cel puțin 8GB de spațiu ( Informatiile de pe acest flash disk vor fi șterse in cadrul procedurii de instalare).

Pe un alt echipament conectat la Internet descarcati programul MediaCreationTool (acest program se descarca de pe siteul Microsoft aici )
Creati un stick bootabil cu kitul de W10 (instructiuni pas cu pas se gasesc pe site-ul Microsoft)
Conectați stickul USB la notebookul pe care doriți să instalați Windows 10 si reporniti NB.
În cazul în care nu booteaza automat de pe stick este necesar să deschideți meniul de bootare (prin apasarea tastei F12 imediat dupa restart)
Se porneste instalarea de pe stick.
In cazul in care touchpadul este nefunctional la pornirea instalarii se poate utiliza un mouse USB extern sau se poate efectua instalarea SO cu ajutorul combinatiilor de taste din Windows (https://support.microsoft.com/ro-ro/help/12445/windows-keyboard-shortcuts).Driverul de touchpad se va instala dupa finalizarea instalarii SO.

Daca la instalarea SO echipamentul nu detecteaza SSD-ul la setup va rugam verificati daca  in BIOS SSD este detectat.

Daca este detectat SSD in BIOS, va rugam dezarhivati si copiati pe stickul cu kitul de instalare  driver-ul IRST de pe site-ul www.acer.ro  pentru modelul respectiv, pentru a fi incarcat in procedura de instalare.

Atunci cand Windows Setup ajunge la selectarea locatiei unde se doreste instalarea, este util sa fie sterse toate partitiile preexistente pe HDD/SSD (altfel vor ramane 2 partitii bootabile la finalizarea instalarii si exista riscul selectarii partitiei non Windows pentru boot).
Se urmaresc pasii de instalare standard. La final se conecteaza echipamentul la Internet,se realizeaza un update al sistemului de operare si se activeaza licenta achizionata pentru sistemul de operare.

In cazul in care doriti firma Sama Bit poate realiza instalarea sistemului de operare pe un echipament.

Aceasta operatiune nu este acoperita de garantie si se efectueaza contra cost.